Våra rum
Rooms Erjavčeva mountain hut

PRIVAT RUM NR 1

Privatrum #1 är ett familjerum med fyra bäddar. I rummet finns fyra enkelsängar. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

View Rum #1

PRIVAT RUM NR 2

Privatrum #2 är det enda familjerummet med fem bäddar. I rummet finns fem enkelsängar. Rummet ligger på första våningen och delar toalett och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #2

Privat rum #3

Privatrum #3 är det enda rummet med två bäddar. I rummet finns två enkelsängar. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #3

Privat rum #4

Privatrum #4 är ett familjerum med fyra bäddar. I rummet finns fyra enkelsängar. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #4

Privat rum #5

Privatrum #5 har tre enkelsängar, två på en våningssäng. Rummet ligger på första våningen och delar toalett och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #5

Privat rum #6

Privat rum #6 har tre enkelsängar. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #6
erjavceva hut room 07

Privat rum #7

Privat rum #7 är ett litet enkelrum. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #7

Privat rum #8

Privat rum #8 har tre enkelsängar, två på en våningssäng. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #8
Erjavčeva mountain hut room 8

Privat rum #9

Privata rum #9 är ett rum med fyra bäddar. I rummet finns fyra enkelsängar. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #9

Privat rum #10

Privatrum #10 är ett litet enkelrum. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa rum #10
erjavceva hut room GRS

Privat rum #GRS

Privata rummet GRS är ett rum med fyra bäddar. I rummet finns fyra enkelsängar, två på en våningssäng. GRS (Gorska Reševalna Služba), eller MRS på engelska (Mountain Rescue Service), berättar för oss att detta rum är reserverat för nödsituationer. Rummet ligger på första våningen och har delade toaletter och dusch med andra gäster. Första våningen totalrenoverades i november 2023.

Visa GRS-rummet

DORMiTORY rum #D20

Sovsal #D20 ligger på en andra mansardvåning på höger sida av stugan och rymmer 15 bäddar i ett rum. Här finns också delade toaletter och dusch med andra gäster.

Rum med utsikt #D20
Single bed in a mixed dormitory room in Erjavceva's hut
Dormitory beds in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Sovsal rum #L20

Sovsal #L20 ligger på en andra mansardvåning på vänster sida av hyddan och innehåller tio bäddar i två rum. Här finns också delade toaletter och dusch med andra gäster.

Rum med utsikt #L20

Rum och boende i Erjavčeva bergsstuga

Fjällstugor är en viktig del av Sloveniens bergskultur. De är spridda över hela landet, från låglandet till de höga bergen, och erbjuder skydd och förnödenheter till vandrare och bergsklättrare. Varje fjällstuga har sin egen historia och charm som lockar besökare och ger dem en unik upplevelse av fjälllivet. Ett av alternativen på fjällstugorna är att sova i privata rum.

Att sova i privata rum i bergshyddor är en minnesvärd upplevelse för besökare som vill ha mer avskildhet och komfort under sin bergsresa. I de privata rummen kan vandrarna dra sig tillbaka och vila upp sig efter en utmanande dag i bergen. De erbjuder också en högre nivå av intimitet och komfort, vilket ibland är välkommet efter en lång dag av vandring.

Privata rum i bergshyddor har vanligtvis sängar eller liggunderlag och enkla möbler, vilket ger ett bekvämt boende. Även om de kan variera i storlek och blygsamhet, har varje rum sin charm och unikhet, vilket återspeglar hyddans miljö och karaktär. Här kan besökarna koppla av och vila upp sig efter sina äventyr i bergen.

Privata rum i fjällstugor erbjuder också mer avskildhet och lugn, vilket är särskilt viktigt för dem som söker lite tid för sig själva eller behöver tystnad för vila och kontemplation. I dessa rum kan besökarna hitta sin personliga plats för att koppla av, läsa en bok eller njuta av utsikten över bergsvärlden genom fönstret.
Dessutom är privata rum i bergsstugor ofta utrustade med grundläggande bekvämligheter som filtar, kuddar och värme, vilket garanterar bekvämt boende under alla årstider. Rummen är vanligtvis välskötta och rena, vilket ger besökarna en trevlig och avkopplande vistelse under deras besök i bergsstugorna.

Att sova i privata rum i fjällstugor kan också vara en möjlighet att få kontakt med andra besökare som delar samma boendemiljö. Erfarenheter, berättelser och råd kan utbytas i dessa utrymmen, vilket bidrar till en rikare och mer sammanhängande upplevelse av att bo i bergen.
Sammanfattningsvis är det en unik upplevelse att sova i privata rum i bergshyddor i Slovenien, eftersom det erbjuder komfort, avskildhet och en möjlighet att få kontakt med naturen och andra människor. För många besökare är denna del av bergsupplevelsen en värdefull stund som de alltid kommer att minnas som en del av oförglömliga ögonblick på bergstopparna.

Senaste inlägg

Otaliga möjligheter till avkoppling och upptäcktsfärder väntar på dig, eftersom vi ligger i Sloveniens vackraste nationalpark.

Nyheter och resor
Erjavec Lodge på 1525 meters höjd vid Vršič (1916)

Erjavec Lodge på 1525 meters höjd i Vršič (1916). Ett vykort från 1916 med Vršič-passet... ☘

Livekameror från Vršič-passet

Livekameror i närheten av Kranjska Gora, Vršič pass, Trenta till Bovec. Med livekameror kan du... ☘

Vägförhållanden över Vršič-passet

Snö på vägen vid Vršič-passet. Vädret är oförutsägbart, och även om det är varmt året... ☘

Vattenfallet Peričnik

Vattenfallet Peričnik är ett förtrollande naturfenomen som ligger inbäddat i det orörda landskapet i nationalparken... ☘

Vykort Erjavec Lodge på Vršič (1969)

Vykortet Erjavec Lodge on Vršič (1969) med Vršič-passet och bergshyttan Erjavčeva koča ger en känsla... ☘

Krn Berg

Berget Krn, som stolt står som en av de mest ikoniska topparna i de Julianska... ☘

Fjällstugans vaktmästares dagbok

Vi ser med spänning fram emot att få dela med oss av våra berättelser och... ☘

Prisojnik – Prisank

Prisojnik - Prisank, Vršič passar. Prisank eller Prisojnik, är ett 2547 m högt berg ovanför... ☘

Du är välkommen hit

Unna dig avkoppling och gå på en vandring. I Erjavčeva bergsstuga vid Vršič-passet, bara ett stenkast från Kranjska Gora, Bovec, Trenta-dalen och floden Soča, väntar vi dig i Triglav nationalparks oförstörda natur.