Rum och logi i alpstugan

Rum och boende i alpstugan Kranjska Gora Slovenien

Rum och boende i alpstugan Kranjska Gora Slovenien

Rum och logi i alpstugan

Rum och boende i alpstugan Kranjska Gora Slovenien

Vi kan läsa om fjällstugornas historia så länge som till Erjavec-stugan som byggdes 1901 på ett Vršič-pass nära Kranjska Gora. Först sa de att det var omöjligt att bygga en väg till bergspasset. Efter att vägen byggts kunde alla bergsklättrare och andra naturälskare njuta av det skydd som senare blev en fjällstuga. På den tiden besökte fler och fler människor fjällen, särskilt efter Corona-åren, och eran med vindskydd och fjällstugor försvann långsamt in i historien.

Rum och logi i fjällstugan

Tänk om det ibland räckte med att ha ett vinterrum, praktiskt taget utan någon uppvärmning, och det var acceptabelt att sova i samma rum med istappar. I så fall är dessa tider nästan omöjliga att föreställa sig för yngre människor.

Efter att ha renoverat lodgerna i de slovenska bergen och utomlands, med “moderna” rum med värme och till och med varmvatten i bergshyddorna, stugorna eller lodgerna, var det inte ens en fråga om att dela säng med andra. Att dela rum, även känt som sovsalar, var praktiskt taget det enda alternativ man kunde välja, och ingen klagade. Tidigast år 2023 ersatte vi rumsdörrar med hål i mitten av dörrarna, låt oss säga ett fönster, och det användes för att se om alla gäster var i rummet eller inte och om alla är de gäster som har betalat för att stanna i huset över natten.

Rum och boende i alpstugan Kranjska Gora Slovenien

Dessa bergshyddor, stugor eller lodger byggdes inte för att bli vandrarhem eller hotell, särskilt inte de som ligger högre upp i bergen och inte kan nås via väg. De små och okomplicerade rummen har varit desamma sedan de byggdes. Det finns fyra väggar med några sängar, en liten stol som kan användas som nattduksbord, värme, några tavlor på väggen och en fantastisk utsikt utanför fönstret. Vi gillar att säga, “Enkelhet inuti – lyx utanför.

Bokning av privat rum eller sovsal i en fjällstuga

I Erjavčevas fjällstuga har vi 11 privata rum på första våningen och en våning upp, och två större rum med blandade sängar eller en så kallad blandad sovsal.

Rummen ett, fyra, nio och det rum som kallas GRS har fyra bäddar. Rum nummer två är det största privata rummet med fem bäddar, och rum tre är det enda dubbelrummet. Rum fem, sex och åtta är rum med tre sängar. Rum sju och tio är de minsta rummen med en säng.

Om du bokar ett av dessa rum kommer du att vara ensam, oavsett om en eller två sängar står tomma.

På sovsalsplanet sover du dock, precis som överallt annars, i ett delat rum med andra personer. Denna situation gör att människor inte känner till fjällstugor och deras skillnader som liknar vandrarhem.

Rum och logi i fjällstugan

Kolla in våra rum och boka din vistelse i bergsstugan vid Vršič-passet i Slovenska juliska alperna nära Kranjska Gora, Slovenien. Gör din semester minnesvärd för resten av livet på en av de vackraste platserna i Slovenien.

Boka din vistelse
Rum och boende i alpstugan Kranjska Gora Slovenien

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse
Send this to a friend