Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Slovenien

Denna rekommendation är inte bara en generisk reseguide. Det är ett hjärtligt förslag från oss, lokalbefolkningen som bor på Vrišič och som har förmånen att uppleva skönheten i dessa berg året runt.

Året runt-öppen alpin stuga vid Vršič-passet

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass Slovenien

I detta område, särskilt runt Vršič-passet, Soča-floden och Kranjska Gora, är Erjavčeva koča-bergsstugan den enda bergsstugan som är öppen hela året.

Bergsstuga Vršič Kranjska Gora

Slovenska bergsstugor, eller “planinske koče”, är inte bara skydd utan en integrerad del av landets alpina tradition. Dessa stugor, som är strategiskt placerade längs populära leder och på viktiga platser i det alpina landskapet, erbjuder mer än bara en plats att vila på.

Julianska Alperna – Kranjska Gora – Vršič – Slovenien

Julianska Alperna Kranjska Gora Vršič Slovenien

Triglav National Park är definitivt en plats för bergsälskare; andas in den friska luften, vandra genom de stora vidderna i dalarna och topparna, beundra den vackra bergsfloran och observera vilda djur i deras naturliga livsmiljö.

Vršič Kranjska Gora karta över Slovenien

Vršič Kranjska Gora karta över Slovenien

Triglav-berget i Slovenien, Škrlatica är det näst högsta, och några andra, som Prisank, Mala och Velika Mojstrovka, och den mest populära Slemenova Špica, alla tillgängliga från Erjavčeva bergsstuga som utgångspunkt från Vršič-passet.

Är det Vršič Pass Open eller bara Transit?

Vršič pass öppet eller bara för Transit

Denna skylt ska ge uppdateringar i realtid om bergspassets status. Men inte riktigt för oss. Vi strävar alltid efter att ha lite utrymme tillgängligt, särskilt för våra gäster som bor och sover i stugan.

Hur man tar sig till bergspasset Vršič

Det finns många sätt att komma på Vršič-passet, och vissa alternativ förklaras redan på vår webbplats. Men vi samlar dem alla tillsammans och förklarar i det här inlägget.

Send this to a friend