Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Slovenien

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Erjavčeva koča bergsstuga: En året-runt-bergstuga vid Vršič-passet

Denna rekommendation är inte bara en generisk reseguide. Det är ett hjärtligt förslag från oss, lokalbefolkningen som bor på Vrišičsom har förmånen att få uppleva uppleva skönheten av dessa berg året runt.

Vi är övertygade om att den här delen av Slovenien är för vacker för att skyndas igenom. Verkligheten är att många turister bara tillbringar en natt i vår bergsstuga, vilket helt enkelt inte är tillräckligt för att fullt ut uppskatta och omfamna den hisnande skönheten i naturen i Triglav nationalpark och bortom.

Rekommenderade utflykter genom Kranjska Gora, Bovec, Soča och mer

Vi har förberett en cirkel av dagliga resor på båda vägarna tillsammans. Från Kranjska Gora till Bovec via Vršič, det här är vår sommarväg, och även från Kranjska Gora till Bovec via Predildetta är vår vinterväg, när Vršič-passet är stängt på grund av snö och risk för laviner.

Det finns helt enkelt för många naturliga skönheter för att vi ska kunna ta med alla, men vi har tagit med de mest kända och behållit några mindre gömda så att du kan upptäcka dem när du är på språng.

YouTube player

Hur man tar sig till Vršič bergspass – Boka din vistelse i bergsstugan

Bo längre i Triglav nationalpark

Rekommenderade resor genom Slovenien

Vår starka rekommendation är att tillbringa minst tre dagar i området. Detta ger dig möjlighet att verkligen fördjupa dig i naturens kraft, rikedomen i den lokala kulturen och livligheten i det lokala livet. Det är en win-win-situation: du får en mer tillfredsställande upplevelse och vi får minska påverkan på vår miljö.

Vi är särskilt glada över vår vinterkampanj. Det är en tid då våra gäster kan njuta av ännu mer unika reseupplevelser och skapa oförglömliga minnen. Från snöskovandring till mysiga kvällar vid brasan, det finns något för alla att njuta av under vintern i Kranjska Gora.

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass Slovenien

Rekommenderade dagsutflykter genom Slovenien

Vi inbjuder dig att ge dig ut på ett spännande äventyr och ta dig tid att stanna längre i Erjavčeva koča-bergstugan på Vršič-bergspasset. Detta är inte bara en resa utan en resa som gör att du kan utforska de julianska alperna på djupet. Från denna bas kan du ge dig ut på en omfattande rundresa, en slags skattjakt, som belyser några av regionens vackraste och mest betydelsefulla sevärdheter. Här är en detaljerad guide till de platser som du måste se på denna runda.

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass, Slovenien

Du kan göra en bokning online direkt för alla tillfällen, även stora helgdagar som nyårsafton.

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Boka din vistelse på Erjavčeva mountain hut och lev och res som en lokal

YouTube player
Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Slovenien

Länk till cirkelresan på Google Maps

Vršič Pass

När du börjar din resa vid Vršič-passet, det högsta bergspasset i högsta bergspasset i Slovenien på 1 611 meter, blir du omedelbart uppslukad av den imponerande skönheten i det alpina landskapet. Passet, som är ett historiskt och naturskönt underverk, erbjuder panoramautsikt över de julianska alperna, en syn som får dig att tappa andan.

Hednisk jungfru (Ajdovska Deklica)

Från Vršič Pass kan du vandra till den närliggande klippformationen som kallas Heathen Maiden (Ajdovska Deklica). Denna naturliga klippvägg liknar en kvinnas profil och är djupt rotad i den lokala folkloren och tros skydda berget. Du kan njuta av dess skönhet från terrassen på Erjavčeva mountain hut.

Ryska kapellet

När du kommer ner från Vršič stöter du på det ryska kapellet, en gripande träkyrka som byggdes av ryska krigsfångar ryska krigsfångar under första världskriget. Detta kapell är inte bara en byggnad utan ett levande vittnesbörd om motståndskraften och andan hos dem som omkom när de byggde vägen över passet. Den står som en symbol symbol för fred och minne, ett stycke historia som säkert kommer att fascinera dig.

Rekommenderade utflykter genom Kranjska Gora på väg till Italien

Krnica

Därefter åker du till Krnica, en vacker glaciärdal omgiven av imponerande toppar. Det är en utmärkt plats för vandring, med stigar som leder genom orörda skogar och ängar och erbjuder fantastisk utsikt över de julianska alperna. Lederna har olika svårighetsgrad, vissa passar nybörjare och andra kräver mer avancerade vandringsfärdigheter. Vi rekommenderar att du tar med dig rejäla vandringskängor, en ryggsäck med vatten och snacks samt en karta eller GPS-enhet för navigering.

Kranjska Gora

Från Krnica reser du till Kranjska Gora, en charmig alpstad som är känd för sin skidort och livliga friluftsscen. Utforska staden, besök sjön Jasnaoch njut av den lokala gästfriheten och maten. Det är viktigt att notera att den lokala kulturen lägger stor vikt vid respekt för naturen och miljön. Tänk på detta under ditt besök och följ eventuella lokala riktlinjer eller bestämmelser.

Zelenci naturreservat

Bara en kort bilresa från Kranjska Gora ligger naturreservatet Zelenci naturreservat, källan till floden Sava Dolinka. De smaragdgröna källorna och det kristallklara vattnet gör detta till en fridfull och pittoresk plats.

Rekommenderade resor genom Italien på väg till Bovec

Lago di Fusine

Korsa gränsen till Italien för att besöka Lago di Fusine, ett par fantastiska glaciärsjöar som ligger inbäddade i bergen. Sjöarna är kända för sitt klara vatten och de omgivande skogarna, perfekta för en lugn vandring eller picknick.

Lago di Predil

Fortsätter du din resa i Italien är Lago di Predil en annan vacker alpinsjö. Här finns möjlighet att simma, paddla kajak och njuta av det vackra landskapet. Det närliggande Predilpasset bjuder på spektakulära vyer och historiska platser.

Predil Lake - Lago di Predil på vintern

Rekommenderade utflykter genom Mangart på väg till Bovec

Mangart

Åk tillbaka till Slovenien för att utforska Mangarten av de högsta topparna i de julianska alperna. Vägen Mangart Saddle (Mangartsko sedlo) är den högsta vägen i Slovenien och erbjuder hisnande vyer. För den äventyrslystne erbjuder en vandring till toppen av Mangart panoramautsikt.

Log pod Mangartom

På väg ner från Mangart besöker du Log pod Mangartom, en pittoresk by omgiven av höga berg. Området är känt för sin pittoreska miljö och traditionella alpina arkitektur.

Korita Možnice

I närheten ligger Korita Možnice med en rad fantastiska raviner och vattenfall. Stigarna här leder dig genom frodiga skogar och förbi kristallklara bäckar, vilket ger en lugn och naturskön vandring.

Fort Kluže

Fortsätt till Fort Kluže, en historisk historisk fästning med anor från 1400-talet. Fortet spelade en avgörande roll i olika konflikter och fungerar nu som ett museum som ger inblick i regionens turbulenta historia och strategiska betydelse. När du utforskar fortet får du lära dig mer om dess konstruktion, dess roll i försvaret av regionen och livet för de soldater som bodde här. Denna förståelse kommer att fördjupa din uppskattning av fortet och regionens historia.

Mangart

Rekommenderade utflykter från Mangart till Bovec

Bovec

Från Fort Kluže reser du till Bovec, en populär populär destination för äventyrssporter. Här kan du åka forsränning, kajakpaddling och zip-lining. Staden erbjuder också utmärkta boende- och matalternativ.

Lepena-dalen

Därefter utforskar du Lepena Valley, som är känt för sin lugna skönhet och sina utomhusaktiviteter. Dalen är en port till floden Soča och här finns många vandrings- och cykelleder. När du utforskar, håll utkik efter den olika flora och fauna som kallar denna dal hem. Du kanske ser alpina blommor, gems eller till och med en kungsörn som svävar över dig.

Mala och Velika Korita Soče

I Soča-dalen kan du besöka Mala och Velika Korita Soče (små och stora raviner i floden Soča). Det smaragdgröna vattnet som rinner genom dessa raviner skapar ett fantastiskt naturskådespel, perfekt för fotografering och lugna promenader.

YouTube player
YouTube player

Rekommenderade utflykter genom Trenta och Soča Valley

Trenta-dalen

Res genom Trentadalen, en pittoresk dalgång med pittoresk dalgång omgiven av höga bergstoppar och frodig grönska. Dalen är en del av Triglav National Park och erbjuder många stigar, campingplatser och naturattraktioner.

Källan till floden Soča

I slutet av Trentadalen hittar du källan till floden Soča, en av Europas vackraste och vackraste och mest orörda floder. Och nej. Det är inte en Photoshop! En kort vandring leder till källan, där du kan se det kristallklara vattnet komma upp ur bergen.

Återvänd till Vršič Pass

Slut cirkeln genom att återvända till Vršič-passet. Resan tillbaka uppför passet ger ytterligare en möjlighet att ta in den fantastiska utsikten och reflektera över de otroliga sevärdheter du har upplevt.

YouTube player

Bo på semester hos Erjavčeva Koča

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Under hela denna omfattande resa utgör Erjavčeva koča vid Vršič-passet en bekväm och välkomnande bas. Stugan erbjuder varm gästfrihet, utsökt slovensk mat och en mysig atmosfär, vilket gör den till en perfekt plats för avkoppling och återhämtning. Genom att stanna här längre kan du ta dig tid att noggrant utforska varje destination på denna runda rutt, vilket garanterar en rik och minnesvärd upplevelse i hjärtat av de julianska alperna. Glöm inte att prova några av de lokala rätterna, till exempel potica (en traditionell slovensk kaka) och štruklji (rullade dumplings fyllda med olika fyllningar).

Slutsats

Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Bovec, Slovenien

Denna runda rutt från Vršič Pass omfattar några av de mest anmärkningsvärda naturliga och historiska platserna i de julianska alperna och angränsande regioner. Varje stopp erbjuder unik skönhet och upplevelser, från lugna sjöar och majestätiska toppar till historiska landmärken och livliga städer. Att bo på Erjavčeva koča gör att du kan dyka djupt in i detta alpina underland och göra din resa verkligen oförglömlig. För att förbättra din upplevelse rekommenderar vi att du lär dig några grundläggande fraser på det lokala språket, till exempel “hej” (zdravo) och “tack” (hvala), för att visa respekt för den lokala kulturen och göra dina kontakter med lokalbefolkningen trevligare.

YouTube player
Rekommenderade resor genom Kranjska Gora, Slovenien

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse