Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom

Log pod Mangartom, en pittoresk by i Sloveniens majestätiska Julianska alper, lockar resenärer med sin orörda natur, alpina charm och rika kulturarv. Log pod Mangartom ligger i hjärtat av nationalparken Triglav, nära den italienska gränsen, och fungerar som en inkörsport till några av Sloveniens mest spektakulära landskap och utomhusäventyr.

Log pod Mangartom omges av höga bergstoppar, täta skogar och kristallklara vattendrag och erbjuder en lugn tillflyktsort från det moderna livets stress och jäkt. Byn utstrålar en känsla av lugn och äkthet, med sina traditionella stenhus, pittoreska kyrkor och slingrande kullerstensgator som för tankarna till en svunnen tid av alpin gästfrihet.

En av höjdpunkterna med Log pod Mangartom är dess hisnande naturlandskap. Byn ligger inbäddad i några av Sloveniens mest dramatiska landskap, inklusive det höga Mangart-massivet, som reser sig majestätiskt i söder, och det kristallklara vattnet i Koritnica-floden, som rinner genom dalen nedanför. Vandringsleder korsar de omgivande bergen och erbjuder panoramautsikt över de robusta topparna och grönskande dalarna som sträcker sig så långt ögat kan se.

För friluftsentusiaster erbjuds också olika fritidsaktiviteter som passar alla smaker och färdighetsnivåer. Besökarna kan utforska nätverket av vandringsleder som slingrar sig genom de omgivande skogarna och ängarna och leder till dolda vattenfall, lugna alpina sjöar och panoramautsiktspunkter. Mountainbike, bergsklättring och skärmflygning är också populära aktiviteter i området, som erbjuder spänning och äventyr mitt i det fantastiska naturlandskapet i de Julianska alperna.

Förutom sin naturliga skönhet har Log pod Mangartom ett rikt kulturarv som återspeglar traditionerna och sederna i de slovenska Alperna. I byn finns flera historiska landmärken och kulturella sevärdheter, bland annat Church of St Michael, en charmig 1400-talskyrka med vackra fresker och utsmyckade träsniderier.

Log pod Mangartom


Log pod Mangartom direktsänd kamera

YouTube player

Under hela året anordnar Log pod Mangartom olika kulturevenemang och festivaler där man firar regionens traditioner, musik och mat. Från traditionella folkmusikkonserter till alpina fester med lokala specialiteter som mustiga grytor, hembakat bröd och hantverksmässiga ostar – det finns alltid något att se och uppleva i denna livfulla och dynamiska by.

Men den verkliga magin ligger i den varma gästfriheten och känslan av gemenskap. Den vänliga lokalbefolkningen tar emot besökare med öppna armar och är stolta över att dela med sig av sin kärlek till denna idylliska alpby till resenärer från när och fjärran.

Bland de höga bergstopparna och den orörda vildmarken i Juliska alperna verkar tiden ha stannat och erbjuder en fridfull paus från den moderna världens kaos. Oavsett om du söker äventyr, avkoppling eller bara en stunds stilla eftertanke mitt i den storslagna naturen, bjuder Log Pod Mangartom in dig till en resa fylld av upptäckter och förundran på en av Sloveniens mest förtrollande destinationer.

YouTube player

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse
Send this to a friend