Källan till Soča

Källan till floden Soča

Källan till floden Soča

Källan till floden Soča

Källan till floden Soča

Soča-flodens källa är ett orört och eteriskt naturunderverk som ligger undangömt i hjärtat av de Julianska alperna i Slovenien. Denna källa, som kallas Izvir Soče på slovenska, markerar början på en av Europas vackraste och mest ikoniska floder, känd för sitt kristallklara turkosa vatten, dramatiska raviner och hisnande alpina landskap.

Floden Soča kommer från en serie underjordiska källor under de höga topparna i bergskedjan Kanin nära byn Trenta Valley. Floden föds i en makalös skönhet och stillhet mitt i den oländiga terrängen och de täta skogarna i nationalparken Triglav.

Resan till floden Sočas källa är ett äventyr i sig. Besökarna färdas på slingrande bergsvägar och natursköna vandringsleder genom den orörda vildmarken i de Julianska alperna. När de närmar sig källan blir ljudet av forsande vatten allt starkare, vilket signalerar att de närmar sig denna gömda pärla inbäddad bland de höga topparna.

När besökarna kommer fram till Sočas källa möts de av en syn av hisnande skönhet – en kristallklar källa som bubblar upp ur jordens djup och vars vatten skimrar i solljuset som flytande turkos. Omgiven av frodig grönska och klippor är Sočas källa en plats för lugn och förundran, där naturens råa kraft visas upp till fullo.

Floden Soča är berömd för sin fascinerande färg, som varierar från smaragdgrön till azurblå beroende på ljuset och vattendjupet. Den slående färgen orsakas av kalkstenspartiklar som suspenderats i floden och ger Soča dess distinkta och fängslande utseende.

Från sin källa rinner floden Soča snabbt nedströms och banar sig väg genom djupa raviner, vattenfall och klippiga forsar när den slingrar sig genom de julianska alpernas fantastiska landskap. På sin resa passerar floden genom charmiga alpbyar, historiska städer och grönskande dalar, vilket ger besökarna en glimt av regionens rika kulturarv och naturliga skönhet.

Soča-flodens källa på vintern

Soča-flodens källa på vintern

Källan till floden Soča
YouTube player
YouTube player
YouTube player

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse