Julianska Alperna – Kranjska Gora – Vršič – Slovenien

Julianska Alperna Kranjska Gora Vršič Slovenien

Julianska Alperna – Kranjska Gora – Vršič – Slovenien

Julianska Alperna - Kranjska Gora - Vršič - Slovenien

Julianska Alperna – Kranjska Gora – Vršič – Slovenien

Där äventyret börjar

Kranjska Gora är full av etnografiska juveler, liksom moderna adrenalinsporter. Lugnt och avskilt å ena sidan, hem för livliga sociala evenemang å andra sidan. Kranjska Gora har alltid varit och kommer alltid att vara en skatt för vilken du måste ta dig tid och se den från alla håll, under alla årstider och med alla dess äventyr.

Kranjska Gora och bergspasset Vršič

Fördjupa dig i de naturliga underverk i Kranjska Gora. I norr ligger de majestätiska Karavankebergen och i söder de hisnande Juliska alperna. Upplev kontrasten mellan friska somrar och kalla vintrar. Upptäck vidsträckta skogar med barrträd, lärkträd och bergstallar ovanför trädgränsen. Här finns en mängd olika vilda djur, från gemser och hjortar till kaniner och rovfåglar. Kranjska Gora är ett paradis för naturälskare.

Kranjska Gora, en av de vackraste alpdalarna, ligger i den nordvästligaste delen av Slovenien, precis intill den tredelade gränsen till Österrike och Italien.

Upptäck den spännande historien om Kranjska Gora. Bosättningarna blomstrade på de mer distinkta och bördiga kullarna på Karavanks-sidan, som hade ett relativt sett mer gynnsamt klimat på grund av sitt soliga läge. Trots det utmanande bergsklimatet och den begränsade jordbruksarealen befolkades själva dalen sent; de äldsta bosättningarna uppstod inte förrän på 1000-talet. Denna sena bosättningshistoria lägger till ett lager av nyfikenhet och intriger till det rika kulturarvet i Kranjska Gora.

YouTube player

Hur man tar sig till Vršič bergspass – Boka din vistelse i bergsstugan

Julianska Alperna - Kranjska Gora - Vršič - Slovenien

Besök Vršič och boka din vistelse i Erjavčeva bergsstuga

Fördjupa dig i den majestätiska, lugna skönheten i Kranjska Gora. De mäktiga topparna, det kristallklara vattnet och det grönskande landskapet kommer att inspirera och lyfta dig. Detta är de Julianska Alpernas fristad, där topparna kan nå upp till 2500 m och mer. Kungen i detta område är Triglav, Sloveniens högsta berg och symbolen för den slovenska nationen.

Majestätisk, mystisk, spännande, lekfull och unik. Sloveniens enda nationalparken täcker stolt 840 kvadratkilometer i hjärtat av de julianska alperna.

Endemiska djurarter, inklusive vargen, björn och lodjur, och en riklig mångfald av flora som ståtar med 19 endemiter. I detta myternas och legendernas land lever människor fortfarande i perfekt harmoni med naturen och är lyhörda för dess traditioner.

Boka din vistelse på Erjavčeva mountain hut och lev och res som en lokal

YouTube player

Triglav nationalpark är definitivt en plats för bergsälskare att andas frisk luft, vandra genom de stora vidsträckta dalarna och topparna och beundra den vackra bergsfloran.och toppar, beundra den vackra bergsfloran och observera vilda djur i deras naturliga livsmiljö.

De livliga äventyren i de julianska alperna väntar på dig i Kranjska Gora och dess omgivningar.

Gör dig redo för en värld av äventyr och upptäckter i Kranjska Gora. Oavsett om du söker en aktiv semester eller en fridfull utforskning av natur och kultur, det finns något för alla. Upptäck välbefinnandets mysterier i vårt rika wellnessutbud, delta i affärsmöten och sociala möten eller ta med familjen på en resa genom Upper Sava Valleys mystiska förflutna.

Du kommer aldrig att bli uttråkad.

Julian Alps - Kranjska Gora - Vršič - Slovenia

Julianska Alperna – Kranjska Gora – Vršič – Slovenien

Sommar i Kranjska Gora och Vršič pass

Sommaren lockar naturentusiaster till turistdestinationen Kranjska Gora. Hisnande panoramavyer och det rika natur- och kulturarvet erbjuder otaliga möjligheter för familjeutflykter. Våra magnifika berg är ett riktigt paradis för både vandrare och bergsklättrare. Samtidigt kan cyklisterna prova på de mer krävande bergssluttningarna eller bara koppla av genom att ta en trevlig tur längs de välskötta lederna.

Barnen kommer att älska sommarrodelbanan och de organiserade utflykterna till den vackra fantasivärlden kommer att kittla deras nyfikenhet.

Vinter i Kranjska Gora och Vršič pass

Den vita sagan om turistdestinationen Kranjska Gora erbjuder möjligheten till otaliga äventyr. Skidåkare och snowboardåkare hittar sin utmaning i de snötäckta backarna, medan andra kan hitta sin rekreation i de välskötta längdåkningsspåren eller genom att åka kälke i kälkbackarna. Att klättra upp för ett fruset vattenfall, snöskovandring dag och natt och vandring med facklor är oförglömliga upplevelser.

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse