Hanterad parkering vid Vršič Pass

Hanterad parkering vid Vršič Pass

Hanterad parkering vid Vršič Pass

Hanterad parkering vid Vršič Pass

Hanterad parkering vid Vršič Pass

Efter två och ett halvt år av hårt arbete och uthållighet är vi stolta över att kunna meddela att vi har lyckats. Vi har lyckats införa den första avgiftsbelagda parkeringsplatsen framför Erjavčeva koča vid Vršič, en lösning som vi tror kommer att lösa parkeringsproblemen och förbättra säkerheten i området.

På grund av ständiga parkeringsöverträdelser, körning och till och med parkering på tillfartsvägen och överallt trots tydligt synliga trafikskyltar, och uppställning av tält och husbilar på gräsmattan framför och nedanför Erjavčeva koča, tvingades vi vidta åtgärder. Under sommarsäsongen var tillträdet till stugan praktiskt taget blockerat varje dag, så i händelse av en nödsituation hade varken räddningstjänsten eller brandkåren tillträde. Efter två och ett halvt år av rädsla och arrogans från både inhemska och utländska besökare hittade vi till slut en lösning. Vi etablerade den första avgiftsbelagda parkeringsplatsen framför Erjavčeva koča i Vršič.

Vi tackar uppriktigt Jesenice bergsklättringssällskap, Agrarian and Pasture Community, och sist men inte minst, Nationalparken Triglav nationalpark för att ni förstod vår oro och svarade på våra förfrågningar. För liknande områden lyckades vi hitta en lösning relativt snabbt.

Det är med stolthet vi meddelar att vi har upprättat en ny parkeringsordning på parkeringsplatsen framför Erjavčeva koča. Denna order kommer att säkerställa ett mer organiserat och effektivt parkeringssystem. De som bryter mot ordern kommer att bötfällas på lämpligt sätt. För våra dagliga gäster på Erjavčeva koča är vi glada att kunna informera dig om att ingenting kommer att förändras. Om du besöker oss för lunch ersätter vi din parkeringsavgift.*

YouTube player
Hanterad parkering vid Vršič Pass

Hanterad parkering vid Vršič Pass

För alla besökare som parkerar framför Erjavčeva koča och påbörjar en resa har vi en avgift på 1 € per timme eller 10 € för en hel dag. Denna avgift har noga övervägts för att säkerställa en rättvis och rimlig kostnad för din bekvämlighet. Parkeringsplatsen är videoövervakad av företaget Janez d.o.o., som kommer att utfärda böter på 36 € per dag för varje överträdelse av parkeringstillträdesrättigheterna.

Tack för din förståelse.

* Om du är vår dagliga gäst och kommer för att äta lunch ersätter vi din parkeringsavgift. Avgiften får inte överstiga lunchens längd.

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse