Husets regler

In this article

Husets regler

Husets regler

Vi är inget vandrarhem eller hotell. Vi har varit en fjällstuga i Triglav nationalpark sedan 1901, och här hittar du våra skillnader och goda praxis. Läs gärna och lär dig mer om en av de äldsta och mest populära slovenska traditionella bergsstugorna.

Ett intressant faktum: Det finns en bergsbok vid ingången. Det är brukligt att alla besökare loggar in och skriver i vilken riktning de kommer från och vart de är på väg. Den gamla vanan kommer också från att leta efter saknade personer om du går vilse eller skadar dig någonstans på vägen eller i bergen.

Intressant fakta: Fjällstugor som är registrerade i registret över fjällstugor hos Sloveniens fjällförbund är skyldiga att erbjuda besökare logi, mat och dryck samt hjälp vid fjällolyckor.

Mountaineering Association of Slovenia rekommenderar husregler, uppföranderegler och övernattningspriser. Som stuguthyrare måste vi följa dem. Vi har till och med några fler rekommendationer än de övriga 169 bergshyttorna i Slovenien eftersom vi ligger i nationalparken Triglav.

Vid avhämtning av den (digitala) nyckeln måste en deposition på €10 betalas. Om du inte återlämnar nyckeln betalar du för den med denna deposition.

För många besökare i matsalen och vid bord som redan har serverats måste vi ge plats åt de väntande så snart som möjligt.

Stugan är vanligtvis alltid öppen, även på natten. Om dörrarna är låsta kan du ringa på klockan. Officiella öppettider är på vintern från 08:00 – 20:00 och på sommaren från 07:00 – 22:00. Arbetstiderna kan ändras efter överenskommelse med stugans personal.

SOMMAR Frukost från 07:00 till 09:00. Kökets sista beställning kl. 21.00. Baren stänger kl. 22.00

VINTER Frukost från 08:00 till 10:00. Kökets sista beställning kl. 20.00. Baren stänger kl. 21.00

De som inte följer husets regler måste lämna fjällstugan.

Vi ber er att vara tysta i stugan och i omgivningarna från 22:00 till 06:00.

Bäddar i stugan hyrs ut i turordning efter registrering av bokning. Bokningen gäller fram till kl. 19.30. Skadade eller försvagade besökare och fjällräddare på kampanjen har förtur till övernattning.

Incheckning på rummet är möjlig eftermiddag och senast 19:30. Utcheckning sker fram till kl. 10.00. Sen utcheckning kan debiteras med 10 € per timme eller nekad utcheckning.

Ett intressant faktum: På grund av stugans ålder, de dåliga elledningarna och träbotten i stugans konstruktion finns det en betydande risk för brand om större elektriska förbrukare ansluts till elledningarna okontrollerat. All anslutning av spisar, hårtorkar och liknande är förbjuden. Om du har några ytterligare frågor, vänligen prata med personalen i stugan.

Rökare kan röka i lobbyn eller utanför stugan. Rökning är inte tillåten i rummen.

Det finns endast smala eluttag i rummen. Tjockare uttag är låsta och får endast användas i matsalen.

Vänligen meddela stugpersonalen om du vill ha en extra filt eller kudde.

Värmeelementen i stugan är låsta. Meddela personalen om du har det för varmt eller för kallt.

Alla besökare måste uppföra sig i fjällstugan och dess omgivningar så att andra inte störs. De får inte föra oväsen och inte lämna efter sig sopor och annat avfall. Alla måste själva ta med sig allt sitt skräp till dalen.

Ett intressant faktum: Sloveniens bergsklättringsförbund rekommenderar att alla bergsklättrare tar med sig sitt skräp till dalen. Det är också anledningen till att det inte finns någon papperskorg i rummet.

Alla gäster måste byta till tofflor mellan våningarna. Att gå med skor i stugans sovutrymme kan bötfällas med 150 €.

Korgar i toaletter är endast för papper. Lämna det till stugpersonalen om du har ditt skräp och vill undvika att ta med det i dalen.

Ett intressant faktum: Det slovenska bergsklättringsförbundet rekommenderar att varje dusch debiteras 3,50-4,00 €.

Toaletter på första våningen är tillgängliga för gäster som sover i stugan. Vid trängsel finns ytterligare badrum i källaren. Kan du be stugpersonalen om pinkoden till dörrarna?

Om du har slut på toalettpapper eller ser smuts på toaletterna eller i duschen, vänligen informera stugpersonalen. Vi städar stugan flera gånger dagligen men använder inte faciliteterna och behöver veta när den blir smutsig.

När det gäller bristen på vatten i nationalparken måste vi spara vatten i varje steg. Använd duschmunstycket klokt och stoppa vattnet mellan schamponering och intvålning. Om det blir mycket folk finns det ytterligare duschar i källaren. Kan du be stugpersonalen om pinkoden till dörrarna? Handdukar kan tillhandahållas mot en extra kostnad vid behov.

Din åsikt betyder mycket för oss. Därför vill vi be dig att ge din åsikt direkt till personalen när du är hos oss och inte bara genom att kommentera senare på bokningsportaler. Det är det enda sättet för oss att förbättra och göra din reseupplevelse ännu bättre.

 

Populära ämnen

 

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Resor och vandringar

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Boka din vistelse på Erjavčeva koča bergsstuga

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0

Continue reading

Previous: Filtar och kuddar
Next: Insättning av nyckel
Send this to a friend