Bo och res som en lokalbo

Bo och res som en lokalbo

Bo och res som en lokalbo

Bo och res som en lokalbo

Bo och res som en lokalbo

Om det finns ett råd vi kan ge dig, så är det detta:
Ta en dag längre och tillbringa två eller tre nätter i en traditionell bergsstuga och lev och res som en lokalbo. Det finns så många platser runt omkring att du kan besöka dem alla ändå. När du är här kommer vi att ge dig särskilda platser att besöka. De är reserverade för lokalbefolkningen så mycket som möjligt, beroende på tid på året för ditt besök.

Lev och res som en lokal – omfamna naturen

Föreställ dig att du bor på en plats som är så förtrollande att den går utöver det rent visuella och omsluter dig med ett panorama som viskar om jordens uråldriga berättelser. Detta är ingen överdrift utan ett innerligt bevis på den prakt som omger Erjavčevas fjällstuga. Denna tillflyktsort ligger nästan på toppen av Vršič-passet, på den känsliga gränsen mellan civilisation och vildmark, och är mer än en bostad – det är en inkörsport till Sloveniens orörda skönhet, belägen i Triglav nationalparks omfamning.

Vår resa till denna idylliska idylliska plats var inte en slump utan en djup övertygelse om att denna plats representerar naturens magnum opus. Beslutet att göra Erjavčeva till vår fristad året runt sedan den grundades 1901 var inte bara tur utan öde.

YouTube player

Bo och res som en lokalbo – Boka din vistelse i bergsstugan

Naturliga landskap i närheten:

Erjavčeva-stugan ligger strategiskt mellan kurvorna 22 och 23 i Vršič-passet och har en utsikt som är inget annat än mytomspunnen. På ena sidan ligger den pittoreska staden Kranjska Gora mindre än 10 kilometer bort, där man kan få en glimt av Sloveniens livfulla kultur och gästfrihet. På andra sidan passet öppnar sig ett naturskönt område, som visar varför denna region är en berömd del av nationalparken Triglav.

Anledningarna till att besöka oss är lika varierande som de landskap som möter dig. Varje årstid visar upp en ny sida av denna naturpärla, från vårens frodiga grönska till vinterns eteriska snölandskap. Det är en fristad för äventyrare och naturälskare som erbjuder många aktiviteter som vandring, mountainbike och skidåkning på välmarkerade leder som passar alla färdighetsnivåer.

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren
Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

Boka din vistelse på Erjavčeva mountain hut och lev och res som en lokal

Oavsett vad är det din ursäkt för att resa; nu och här kan du leva och resa som en lokalinvånare under bara ett par dagar. Om du är en naturälskare som söker efter lata semestrar eller en tung professionell klättrare, vill du nå varje bergstopp i området. Om du tillbringar en trevlig semester med att bara dricka lokal öl och vin, ta några av de kortaste vandringarna för att ta oförlåtliga Instagram-bilder, åka forsränning på en smaragdgrön flod, eller om du vill ha mer. Spring inte bara igenom; ta dig tid och stanna en dag eller två längre. Det kommer att göra en stor inverkan på din semester. Försök att leva och resa som en lokalbo, det är det bästa råd vi kan ge dig.

Det finns en unik möjlighet för dig att se Škrlatica, det näst högsta berget i Slovenien, förvandlas till den lila färgen i solnedgången från terrassen på Erjavčeva bergsstuga bara sitta där i lugn och ro med ett glas utvalt gift av ditt val i handen.
Om du är modig nog kan vi också ge dig ett lokalt gift för att försöka väcka alla dina sinnen. Vi kommer senare att berätta allt om detta.

Oavsett om det är kväll eller morgon kan du inte missa färgerna i soluppgången eller solnedgången. Du måste uppleva dem. De är annorlunda i bergen. Du kan också tycka att det är attraktivt att träffa främlingar, dela historier eller bara lyssna på dem och bli vänner. Precis som lokalbefolkningen gör.

Lev och res som en lokalbo. Stanna och ta dig tid.

Lev och res som en lokalbo – stanna och ta god tid på dig

Stanna och din tid, du ägde

Du kommer att missar något om du inte kryddar din vistelse i den traditionella bergsstugan som kallas Erjavčeva koča. Du kan välja ett av de elva privata rummen eller en säng i ett delat rum, som lokalbefolkningen har gjort i denna bergsstuga sedan 1901. Det finns inget härligare än att vakna upp på berget, äta frukost på terrassen med magnifik utsikt och vara så nära nästa äventyr. Det är verkligen en livsförändrande upplevelse.

Vad rekommenderar vi att man gör och ser som lokalinvånare?

Det finns mer än 22 olika vandringar, 56 turer runt stugan, 18 på Vršič alla tillsammans på mindre än ett par kilometer, och nästan alla i Triglav National Park(UNESCO). Det är därför vi tror att vi befinner oss på den perfekta platsen. Läs mer om dem i våra Resor och nyheter.

YouTube player
Lev och res som en lokal - du äger det

Ta god tid på dig och lev och res som en lokalbo

För att verkligen uppskatta de otaliga underverk som omger Erjavčeva-stugan måste man fördjupa sig i lugnet och skönheten på denna enastående plats. Det är en plats där tiden går långsammare och man kan njuta av varje ögonblick mitt i den majestätiska naturen. Oavsett om du söker äventyr, tröst eller en koppling till naturen erbjuder detta hörn av Slovenien en makalös upplevelse som kommer att stanna kvar i ditt hjärta långt efter att du har åkt. Följ med oss till detta paradis, där varje dag är ett bevis på den naturliga världens bestående lockelse, och upptäck varför Erjavčevas fjällstuga inte bara är en plats att bo på utan ett resmål att vörda och en unik chans att leva och resa som en lokalbo.

Bo och res som en lokalbo

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse
Send this to a friend