Besök Triglav nationalpark

Besök Triglav nationalpark

Besök Triglav nationalpark

Besök Triglav nationalpark

Besök Triglav nationalpark

Nationalparken Triglav, som ligger inbäddad i hjärtat av de Julianska alperna i Slovenien, är en orörd vildmark med hisnande skönhet och oöverträffade naturliga underverk, som erbjuder besökare en fristad mitt i det karga landskapet i alpregionen.

Här är några övertygande skäl att besöka oss:

Spektakulärt landskap: Nationalparken ståtar med några av de mest fantastiska landskapen i Europa, som kännetecknas av höga bergstoppar, kristallklara sjöar, grönskande dalar och brusande vattenfall. Från det majestätiska berget Triglav, Sloveniens högsta topp, till Bohinjsjöns smaragdgröna vatten och floden Sočas dramatiska raviner- parkens varierande terräng erbjuder oändliga möjligheter till upptäcktsfärder och äventyr.

Utomhusaktiviteter: Oavsett om du är en ivrig vandrare, en passionerad bergsklättrare eller en naturälskare som söker lugn och ro mitt i vildmarken, har National Park något för alla. Parken har ett stort nätverk av vandringsleder, allt från mjuka promenader genom alpina ängar till utmanande bestigningar av robusta toppar. Besökare kan ägna sig åt bergsklättring, mountainbike, kajakpaddling, fiske och fågelskådning mitt i parkens fantastiska landskap.

Rik biologisk mångfald: Triglav Park är hem för en rik mångfald av växt- och djurarter, inklusive sällsynta och endemiska arter som inte finns någon annanstans i världen. I parkens orörda livsmiljöer finns populationer av brunbjörn, gems, stenbock, lodjur och kungsörn, vilket ger djurentusiaster chansen att observera dessa majestätiska varelser i sin naturliga miljö.

Kulturarv: Park är genomsyrad av historia och kulturarv, med en rik väv av traditioner, folklore och seder som återspeglar regionens alpina arv. Besökarna kan utforska charmiga alpbyar, historiska kyrkor och traditionella bergshyddor och lära sig mer om parkens rika kulturhistoria och de människor som har haft detta karga landskap som sitt hem i århundraden.

YouTube player
YouTube player
Besök Triglav nationalpark

Besök Triglav nationalpark

Hållbar turism: Nationalparken Triglav har åtagit sig att främja hållbara turistmetoder som skyddar parkens natur- och kulturarv och samtidigt ger besökarna meningsfulla och minnesvärda upplevelser. Från miljövänligt boende och guidade turer till ansvarsfullt friluftsliv och bevarandeinitiativ strävar parken efter att säkerställa att framtida generationer kan fortsätta att njuta av dess orörda skönhet under många år.

Sammanfattningsvis erbjuder Triglav nationalpark besökare en chans att fördjupa sig i de slovenska alpernas imponerande skönhet, utforska orörda vildmarksområden och få kontakt med naturen på ett meningsfullt och hållbart sätt. Oavsett om du söker äventyr utomhus, kulturella upptäckter eller bara en stunds stilla eftertanke mitt i den fantastiska naturen, bjuder Triglavs nationalpark in dig till en resa fylld av upptäckter och förundran på en av Europas mest förtrollande destinationer.

Besök Triglav nationalpark

Triglav nationalpark

Triglav national park - UNESCO

Triglav nationalpark – UNESCO

Perfekt läge för Erjavčeva bergsstuga på 1525 meter sedan 1901

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse