Året runt-öppen alpin stuga vid Vršič-passet

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass Slovenien

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass – Slovenien

Året runt-öppen alpin stuga på Vršič-passet

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass, Slovenien

Erjavčeva koča bergsstuga: En året-runt-bergstuga vid Vršič-passet

I hjärtat av de julianska alperna ligger bergsstugan Erjavčeva koča bergsstuga fram som en fristad för äventyrare året runt. Detta unika retreat ligger på 1 525 meters höjd på Vršič Mountain Pass och erbjuder en harmonisk blandning av komfort, imponerande landskap och oöverträffad tillgång till några av Sloveniens mest hisnande naturlandskap.

Platsen

Vršič-bergspasset, det högsta passet i Slovenien, fungerar som en viktig länk mellan Kranjska Gora i norr och Soča-dalen i söder. Den här natursköna vägen är känd för sina 50 hårnålskurvor, som alla bjuder på spektakulära vyer över de omgivande topparna och dalarna. Erjavčeva koča är idealiskt beläget längs denna rutt, i hjärtat av Triglav nationalpark (UNESCO), vilket gör det enkelt för resenärer och fungerar som en perfekt bas för att utforska de julianska alperna.

Öppet hela året

Bergsstugan Erjavčeva koča, som ligger inbäddad i detta område, särskilt runt Vršič-passet, floden Soča och Kranjska Gora, är den enda bergsstugan som är öppen hela året och erbjuder en unik möjlighet till en alpin upplevelse året runt.

YouTube player

Hur man tar sig till Vršič bergspass – Boka din vistelse i bergsstugan

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass Slovenien

Boende och faciliteter

Erjavčeva koča är omsorgsfullt utformad för att tillgodose behoven hos både dagsbesökare och övernattande gäster. Stugan erbjuder en olika typer av boende, från privata rum till sovsalar, vilketvilket gör att det finns plats för både ensamresenärer, familjer och större grupper. Trots sitt avlägsna läge har stugan moderna bekvämligheter, inklusive värme, rinnande vatten, el och höghastighetswifi, vilket garanterar en bekväm reträtt under alla årstider.

Matsalen på Erjavčeva koča serverar läckra slovenska rätter, med hjärtliga rätter som är perfekta för att fylla på efter en dag med utomhusaktiviteter. Menyn innehåller ofta lokala specialiteter, vilket ger gästerna en smak av traditionell alpin mat. Den mysiga atmosfären i matsalen, komplett med en öppen spis, gör det till en underbar plats att koppla av och umgås med andra äventyrare.

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass, Slovenien

Du kan göra en bokning online direkt för alla tillfällen, även stora helgdagar som nyårsafton.

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass Slovenien

Boka din vistelse på Erjavčeva mountain hut och lev och res som en lokal

YouTube player

Aktiviteter året runt

Erjavčeva kočas verksamhet året runt innebär att det fungerar som en knutpunkt för ett brett utbud av aktiviteter under alla årstider:

  • Vintersport: Under vintern är stugan ett populärt utflyktsmål för skidåkare och snowboardåkare. Det omgivande området erbjuder utmärkta möjligheter till utförsåkning, snowboardåkning och skidturer. Längdskidåkningsentusiaster hittar också spår som slingrar sig genom det pittoreska alpina landskapet. En skidort i Kranjska Gora ligger precis runt hörnet för de mer traditionella.
  • Vandring och klättring: Under de varmare månaderna blir Erjavčeva koča en port för vandrare och klättrare. Många leder startar från eller passerar stugan, allt från lätta promenader till utmanande uppstigningar. Populära rutter inkluderar vandringen till Slemenova Špica, som erbjuder panoramautsikt, den mer krävande klättringen till toppen av Mount Mojstrovka och Sloveniens näst högsta berg, Škrlatica.
  • Observation av naturen: De Julianska Alperna är kända för sin biologiska mångfald, och att bo på Erjavčeva koča ger en unik möjlighet att observera den lokala floran och faunan. Stugan ligger i Triglav National Park(UNESCO), hem för olika vilda djur, inklusive gems, stenbock och många fågelarter. Årstidernas växlingar ger olika växter, från alpina blommor på våren till livfulla höstlöv.
  • Kulturell och historisk utforskning: Vršič-passet och dess omgivningar är rika på historia. Det ryska kapellet, som ligger nära passet, hedrar ryska krigsfångar som byggde vägen under första världskriget. Att besöka denna plats ger en gripande påminnelse om områdets historiska betydelse.
Vinter vid bergspasset Vršič

Varför bo på Erjavčeva koča

En året-runt-öppen alpin stuga på Vršič Pass, Slovenien

Att välja att bo på Erjavčeva koča erbjuder flera fördelar för dig som vill utforska de julianska alperna:

  1. Tack vare dess strategiska Erjavčeva koča ligger vid Vršič-passet och är ett bekvämt val för alla. Oavsett om du ger dig ut på en lång vandring eller bara vill ha en naturskön bilresa, säkerställer stugans tillgänglighet med bil att alla kan njuta av skönheten i de höga bergen.
  2. Natursköna vyer: Gästerna bjuds på en fantastisk utsikt över de omgivande topparna och dalarna, vilket ger en pittoresk bakgrund för alla aktiviteter.
  3. På Erjavčeva koča kommer du att välkomnas med varm gästfrihet. Den vänliga och hängivna personalen är engagerad för att göra din vistelse trevlig. Deras lokalkännedom är ovärderlig för att planera aktiviteter och säkerställa en säker och minnesvärd upplevelse, så att du känner dig som hemma i denna alpina tillflyktsort.
  4. Atmosfären i samhället: Stugan främjar en känsla av kamratskap bland gästerna. Gemensamma måltider och gemensamma utrymmen ger möjlighet att träffa andra resenärer och dela historier och erfarenheter.

Erjavčeva koča är ett resmål för alla årstider och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter under hela året. Från spännande vintersporter till uppfriskande sommarvandringar och från fridfulla naturretreater till kulturella utforskningar, stugan tillgodoser alla resenärers preferenser. Sammanfattningsvis är Erjavčeva koča på Vršič Mountain Pass mer än bara en plats att bo på; det är en port till de naturliga underverken i de julianska alperna och en knutpunkt för en mängd utomhusäventyr. Tillgängligheten året runt, det bekväma boendet och den varma gästfriheten gör det till ett perfekt val för alla som utforskar denna vackra del av Slovenien.

Boende i en fjällstuga

Utflykter och vandringar runt stugan

Resor och vandringar på kartan

Slovenia (se) Placeholder
Slovenia (se)

Ditt nästa resmål i Slovenien?

Erjavceva fjällstuga vid Vrsic-passet på sommaren

Erjavčeva fjällstuga är öppen hela året. Boka din vistelse och tillbringa lite tid i naturparadiset Triglav National Park (UNESCO) nära Kranjska Gora på Vršič bergspass i hjärtat av Triglav National Park.

Boka din vistelse
Send this to a friend